Kotkan meripäivät – Kaakkois-Suomen suurin festivaalitapahtuma

Kotkan Meripäivien ohjelmassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vuoden 2023 Meripäivät järjestetään 26-29.7.2023. Tapahtumassa voi tutustua Kotkan historiaan, nykypäivän Kotkaan sekä meren elinkeinoihin. Lisäksi ohjelmassa on runsaasti musiikkia, teatteria ja lastenohjelmia. Tule viettämään hauska viikonloppu Kotkan Meripäiville!

Kotkan meripäivät pähkinänkuoressa

Joka kesä Kotkan rannikkokaupungissa järjestetään Kotkan meripäivien uskomaton spektaakkeli. Tämä merenkulkukulttuurin ja -historian juhla kokoaa yhteen ihmisiä kaikkialta Suomesta ja jopa ulkomailta todistamaan kauniita merenkulunäytöksiä, hämmästyttäviä kilpailuja merellä ja lukuisia myyjiä, jotka esittelevät Suomen parasta taidetta ja käsityötä. Kaiken kokoiset veneet purjeveneistä suuraluksiin luovat majesteettisen taivaanrannan koko tapahtuman ajan, kun ne kulkevat Kotkan monien satamien kautta. Osallistu tähän monipuoliseen elämykseen katsomalla kippareiden kilpailemista ja nousemalla kauppalaivojen kyytiin samalla kun ihailet teatteriesityksiä, konsertteja ja paljon muuta. Nauti ikimuistoisesta matkasta, joka on täynnä jännittäviä aktiviteetteja, kuten paraateja, sotilasnäytöksiä ja paljon muuta!

Kotkan kaupungin historiaa ja merkitystä merikaupassa

Kymijoen suistoalueella on pitkä asutushistoria, joka ulottuu varhaiskeskiajalle. Kaupankäynti sekä lohi- ja siikalammikot loivat ihmisille kannustimen asua alueella, mikä johti tiiviiseen asutukseen 1200-luvun alkuun mennessä. Tutkimusten mukaan suurin osa siirtolaisista oli himalajalaissyntyisiä, mutta myös savolaisia ja karjalaisia oli paikalla. Kaikki muuttui vuonna 1293, kun Viipurin linna rakennettiin osaksi Ruotsin vallan alaisuutta. Siitä lähtien 1300-luvun alussa saapui lisää ruotsalaisia uudisasukkaita, jotka perustivat siirtokuntia saaristoon ja rannikolle. Tämän uuden hallinnan osoittamiseksi hyväksyttiin vuonna 1336 laki, jolla rajoitettiin saksalaisten kauppiaiden oikeutta käydä vapaasti kauppaa sekä Kymijoella että Nummenjoella.

Suomen suuriruhtinaskunnan senaatti julisti 16. huhtikuuta 1878, että Kotkan saareen, joka nykyisin tunnetaan Kotkansaarena ja on osa Hovinsaarta, perustetaan kaupunki. Sen katuverkko suunniteltiin vuonna 1878 pitkälti linnoituskaupungin tarpeiden mukaisesti, ja siinä on tyypillinen ruutukaava. Kouvola-Kotka-radan valmistuminen vuonna 1890 oli ratkaiseva tekijä Kotkan kehittymisessä teolliseksi satamakaupungiksi Haminan edelle. Toisen maailmansodan ja Kymen läänin perustamisen jälkeen vuonna 1945 Kotka toimi lyhyen aikaa sen pääkaupunkina – osoitus siitä, miten pitkälle se oli edennyt vain 15 vuotta aiemmin tapahtuneesta perustamisestaan.

Miten vierailusta saa parhaan hyödyn irti

Kotkan Meripäivät tarjoavat jokaiselle jotakin, olitpa sitten veneilijä tai perheystävällinen turisti. Tule ja nauti elinvoimaisesta kaupungista ja merenkulun tapahtumasta, joka tarjoaa hämmästyttäviä näytöksiä ja aktiviteetteja.

Leave a Comment